Grup online de suport professional

25.08.2020

Es posa en marxa un grup d'ajuda mútua i de suport emocional per als professionals de l'àmbit social i sanitari

  • Persones que treballen en infermeria, psicologia, treball social i personal voluntari comencen a sentir-se esgotades per tot el que han viscut des del mes de març i amb l'estrès de pensar en el que pot arribar.
  • A més, molts professionals han estat els encarregats d'acompanyar en el dolor a altres persones o de comunicar la notícia de la mort sense la formació adequada, el que els ha provocat un fort impacte emocional.

La crisi provocada per la COVID-19 té uns efectes a llarg termini encara imprevistos. La societat es veu afectada econòmica i psicològicament, a part de tota la qüestió sanitària. Aquesta crisi s'ha vist sostinguda per l'esforç i la implicació de tots i totes les professionals dels àmbits social i sanitari. Els hem etiquetat com a herois i els hem aplaudit. Però això no és suficient. Més enllà de les qüestions retributives i els drets laborals, aquests professionals comencen a sentir el desgast, a vegades fins convertir-se en estrès post traumàtic per tot el que han hagut i encara han i hauran de sostenir.

El Servei de suport al dol de Ponent ha posat en marxa un grup d'ajuda mútua i suport emocional per a professionals de l'àmbit social i sanitari. Les seqüeles físiques com a conseqüència del sobre esforç, físic, mental i emocional, d'aquests mesos comencen a manifestar-se: molt de cansament, ansietat, mals de cap o d'esquena... Això està afectant especialment a persones que treballen en serveis socials, residències de gent gran, i també infermeres i altres professionals sanitàries... I aquests malestars augmenten en veure que la situació no millora i que fins i tot pot empitjorar... per tot això hem muntat un grup de suport online. Són trobades mensuals per compartir, expressar i escoltar. Un espai de gestió emocional on treballar en l'impacte d'allò que hem viscut, la sensació d'inseguretat present i la incertesa del futur.

La primera sessió va tenir lloc el passat 28 de juliol. Ens tornarem a reunir el 28 d'agost i el 28 de setembre i marcarem dates pel darrer trimestre. En la primera sessió van participar 5 persones i per aquest proper divendres en tenim ja 8 inscrites. Esperem seguir ampliant el nombre de participants.

El grup estarà facilitat per Montse Robles, responsable assistencial de l'associació i infermera de l'Hospital Arnau de Vilanova. Robles és màster en Acompanyament en el dol, pèrdues i trauma i compta amb experiència acompanyant grups de més de 12 anys.

El Servei de Suport al Dol de Ponent, és una entitat sense ànim de lucre dedicada a donar suport a famílies que viuen la pèrdua d'un ésser estimat, i a les persones professionals o no, que les acompanyen en el procés. L'entitat té seu a Tàrrega i a Lleida i des de 2020 ofereix també servei a Balaguer, Cervera, Guissona i Mollerussa.

MÉS INFORMACIÓ: Tel. 679 725 357 // 639 610 603   info@suportaldol.org